Építőipari hírek, információk

Friss információkat, érdekességeket, ötleteket találsz itt, melyek segítenek, hogy naprakész legyél.
Pince, - üvegház,- szélgép alap? A betont mi adjuk!
A magro.hu portálján olvasható hogy módosult a rendelet, miszerint az üvegház és a pince építéséhez hasonlóan már a fagyvédelmi szélgép alapjához sem kell engedély! Úgyhogy aki építkezik, jöjjön hozzánk bizalommal, és egyedi receptúra szerint legyártjuk a legalkalmasabb, legmegfelelőbb betont az alapokhoz. Hívjon minket bizalommal ha beton kell!
A cikk további részleteit itt olvashatja.

Fotó: Vito
Hol járnak a héten NAV-ellenőrök? 
Az Adózóna közlése szerint érdemes figyelni, merre járnak az ellenőrök. Ide kattintva megnézheti a részletes listát.

Fotó: Vito
A Mapei gyárlátogatási programokat tart Sóskúton
"A mintegy kétórás tárlatvezetésen a világ építőanyag gyártásának élvonalába kaphatnak betekintést az érdeklődők a vállalat sóskúti gyárában. A modern gépek, a betonkémiai- és festéklabor, valamint az építőipari robotika felfedezése élménydús és szemléletformáló programot ígér" - olvasható a Magyarépítők oldalán.

Fotó: Google
A kormány a magyar cégekkel tervez az új építkezési beruházásoknál
"Az MGYOSZ Csúcstalálkozó idei rendezvénye az építési vállalatok, illetve az építési beruházások jövőjéről szólt. Az eseményen Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára, Nyul Zoltán, magasépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkár, illetve Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) elnöke és az MGYOSZ-Business Hungary alelnöke tartott előadást a magyar építészeti beruházások helyzetéről, illetve a beruházási kerettörtvényről" - írja a Portfolio. - a linkre kattintva megtekintheti a teljes cikket.

Fotó: Vito
Helyreáll az építőipar?!
Több helyen is olvasható, hogy a szakemberek szerint a beruházási kedv csökkenésével „felhígult” építőipar most visszatérhet a normális szintre –  olvasható a Wavin, fókuszcsoportos kutatásából. A jelenlegi helyzet megnyugtató lehet az elmúlt pár év hanyatlása után. A vezető kivitelezők, mélyépítő és épületgépészeti cégek vezetői is úgy látják, hogy a piac szűkülése az építőiparban tapasztalható munkamorálra is kedvező hatással lesz a jövőben. A jelölt linken, többet is olvashatsz erről.

Fotó: pexels