Polimer szálak vagy vasháló kerüljön a betonba?

Polimer szálak vagy vasháló kerüljön a betonba?

Mapei polimer szálak vagy vasháló kerüljön a betonba?

A régi bevált módszereket nehezen engedjük el. Néha azonban érdemes engedni az újításnak. A betonháló kiváltására talált a Mapei is megoldást. Nézzük hogyan!

A hatalmas betonhálók nehézkes mozgatása, méretre darabolása, kötözése helyett egy nagyszerű innovatív technológiát kínál számunka a Mapei. Termék palettájukba ugyanis bekerültek a Mapefibre nevezetű polipropilén,- polimer,- és üvegszálak. 

Ezek a szálak, többféle méretben elérhetőek, attól függően hogy milyen típusú betonhoz szeretnénk adagolni.

Általánosságban elmondható, hogy ezek a szálak a friss és megszilárdult betonban a zsugorodási repedések megakadályozására alkalmasak, illetve a cementhabarcs és műgyanta habarcsok szerkezeti megerősítésére is kiválóak. Sőt, jó alternatívája lehet az üvegszövet háló kiváltásának is.

Legyenek akár előregyártott beton elemek, akár hagyományos betonok, lőtt betonok, ipari padlók, repülőtéri felületek, többszintes parkolók készítésére szolgáló betongyártása, előregyártott betonpanelek, vasbeton csövek, betonelemek előállítása, - mindegyikhez találunk megfelelő terméket. 

Hazánkban a beton repedések is sok gondot okoznak. A betonszál erősítések erre is tökéletesek. Nincs többé repedezett beton!

A beton adalékokkal is együtt használható, nincs  vegyi kölcsönhatás.

A Mapei Sóskúti gyárában teszt videó is készült a betonszál erősítés hatékonyságáról, melyet itt tudsz megnézni.

Műszaki segítségért, megoldásokért keress minket bátran, és keresd fel további betonjavító termékeinket is.

Tovább olvasom